Report

Přestřelku před zaplněnou halou ovládla Sparta. Výhru jí vystřelil Horák

Liberec — Vyrovnaný souboj nakonec skončil lépe pro hosty. Tygři sice dvakrát třímali vedení, Sparta ale vždy dovedla vyrovnat. Gólem na konečných 3:4 pak rozhodl hostující Horák únikem v oslabení.

Od začátku se hrálo ve vysokém tempu. Už v jedenácté minutě otevřel skóre Michal Řepík, jenž dorážel kotouč do branky po souhře Sobotky a Kempného. Tygři ale promptně přispěchali s odpovědí, když Knot přes osu dostal puk na volného Jayce Hawryluka. Ke konci první třetiny nejdříve poslal šelmy do vedení Oscar Flynn, který zakončil do odkryté klece po akci Bulíře. Sparta ale dovedla srovnat po přímočaré akci Vladimíra Sobotky.

Ve druhé dvacetiminutovce se znovu Tygři radovali z vedení. Puk objel po mantinelu polovinu kluziště až se dostal k Jaroslavu Vlachovi, jenž nekompromisním laserem prostřelil Kováře. Pražané ale minutu do druhé přestávky opět srovnali, a to když zaváhání v liberecké hře využil Roman Horák.

V úvodu závěrečného dějství se Tygrům naskytla přesilovka pět na tři. V té však bohužel ujel Roman Horák, jenž bekhendovou kličkou překonal Krále — 3:4. Ve zbývající hrací době už se Liberec na odpověď nezmohl a rozdílem jediné branky Pražanům podlehl.

Trainerstimmen

Filip Pešán
Bílí Tygři Liberec
„Nevstoupili jsme do duelu optimálně. Sparta byla aktivní. Potom jsme se vrátili k naší hře, ale závěry třetin a i chyba v přesilovce, která měla rozhodnout zápas pro naši stranu, nás jej stáli. Bylo to podobné prvnímu klání se Spartou doma a tomu nedávnému s Pardubicemi, kdy jsme to utkání podle mě zvládli lépe, ale nebrali jsme ani bod."
Pavel Gross
HC Sparta Praha
„Je to cenné vítězství. Liberec byl po výhrách nad Budějovicemi a Třincem rozstřílený. Před zápasem jsem se na ně díval, hrají dobře. Jsou sice menší, ale rychlí. Těch prvních čtyřicet minut nám to tam někde uteklo a z toho dali góly. Musím se sklonit před mým týmem. Po čtyřiceti minutách jsme si k tomu něco řekli a trochu se to pak uklidnilo."

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner