Report

Tygři ve Vítkovicích narazili na tuhou obranu. Z Ostravy se vrací bez bodu

Vítkovice/Liberec - Ve dvou předchozích střetnutích Vítkovic a Liberce slavil výhru celek, který těžil z domácího prostředí. Na vyplnění této statistiky to vypadalo i před vstupem do třetí dvacetiminutovky, jelikož Ridera vedla 2:0. Do závěrečného dějství vkročily šelmy značně aktivně, neprůstřelnost Lukáše Klimeše již ale neodčarovaly a v Ostravě vyšly gólově i bodově naprázdno.

V úvodní třetině byli v zákrokové permanenci gólmani obou výběrů, jak domácí Klimeš tak hostující Pařík ale byli ve svých působištích stoprocentní. V závěru prvního dějství měly poté navrch Vítkovice, které Liberec na značnou dobu zamkly v pásmu, k výraznějšímu ohrožení bezbrankového stavu však nedošlo.

Gólový účet otevřel v polovině duelu Stuart Percy, který puk dopravil do levé horní šibenice - 1:0. Tygři se snažili o zařízení vyrovnávací branky, avšak zpomalovala je vlastní nedisciplinovanost. Všechna oslabení sice zdařile přečkali, 26 sekund před druhou sirénou ale protlačil kotouč za beton našeho gólmana Tomáš Šoustal - 2:0.

Oscar Flynn o závěru utkání
Nevím, jestli to na konci už pak byla nějaká frustrace. Nebyl tam od nás takový tlak do brány, jaký by měl být. Když hrajete poslední minutu a prohráváte o dva góly, měli byste to tam tlačit víc.

Našemu celku přišla vhod přesilovka hned na startu třetí periody a i když neskončila brankou, tak byl následně šelem plný led. Liberečtí ale naráželi na dobře zformovanou defenzívu domácích a bezchybně chytajícího Lukáše Klimeše. Ani závěrečný tlak při vylepšené početní výhodě šest na čtyři však trefu nepřinesl, a tak se vrací svěřenci Filipa Pešána do Liberce bez bodů.


Trainerstimmen

Jiří Kudrna
Bílí Tygři Liberec
„Utkání ve Vítkovicích se nám nepodařilo. Myslím si, že první třetina byla vyrovnaná, nevyšla nám druhá, tam jsme obdrželi dvě branky. Ale kromě těch dvou branek si myslím, že nám nefungovala ofenziva. Měli jsme spoustu ztrát kotoučů a po druhé třetině jsme měli snad čtrnáct střel na branku. Na to, co je v celé sezoně naše silná stránka, tedy dobrá ofenziva, hodně šancí, hodně vstřelených branek, si myslím, že dvě třetiny byly z naší strany bezzubé. Spokojeni můžeme být se třetí třetinou, kde jsme domácí zatlačili, byly tam příležitosti. Kluci se tam snažili jít, ale jak už to v hokeji bývá, tentokrát nám nebylo přáno. Myslím si, že domácí tou bojovností zvítězili zaslouženě. Chtěli jsme tady bojovat a hlavně předvést lepší výkon."
Jiří Veber
HC Vítkovice Ridera
„S první třetinou souhlasím. Odehráli jsme ji slušně, můžeme být se vstupem i průběhem spokojeni. Ve druhé třetině měl soupeř několikrát přečíslení, ale druhou třetinu, paradoxně se nám konečně povedla, jsme vyhráli 2:0. Myslím, že ten druhý gól ke konci nám dal vítr. Ve třetí třetině to už bylo takové, že jsme si to pohlídali. Musím pochválit celý mančaft, počínaje gólmanem, který podal výborný výkon, po všechny hráče."

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner