Report

Hororový začátek, pohádkový konec! Tygři otočili duel s Olomoucí

Liberec – Vstup do utkání se Tygrům nepovedl, když už v první minutě prohrávali 0:2. Poté se ovšem svěřenci Filipa Pešána zvedli a už ve druhé části se radovali z obratu. V poslední třetině své vedení ještě navýšili a i díky famóznímu Danielu Královi se radovali z vítězství.

Hanáci už po dvaceti vteřinách otevřeli skóre, když Jakub Navrátil ocitl sám před bránou a povedenou kličkovanou překonal Krále. Ještě v první minutě se hosté radovali podruhé po úspěšné dorážce Jakuba Siroty. Severočeši se ale ze studené sprchy oklepali přesilovkovou trefou. T. J. Melancon zavezl puk do pásma a předložil ho Tomáši Filippi, jenž z mezikruží zamířil přesně do horního rohu.

Martin Faško-Rudáš o zápasu
První minutu jsme úplně prospali. Poté jsme se ale zvedli několika dobrými střídáními, které jsme strávili v útočném pásmu, a začali zápas kontrolovat.

Ve druhé části se Liberečtí dočkali vyrovnání. Oscar Flynn při přečíslení dva na jednoho vybídl k zakončení Martina Faško-Rudáše a ten překonal marně se přesouvajícího Sedláčka. Právě Oscar Flynn se poté dostal do samostatného úniku a povedeným blafákem do bekhendu dokonal obrat.

V závěrečném dějství dodal domácím klid Adam Najman, který se při další situaci dva na jednoho rozhodl pro individuální řešení a procedil kotouč za Sedláčka. Šest minut před koncem poté upravil skóre na konečných 5:2 Jaroslav Vlach. Zbytek utkání už si šelmy pohlídaly a po povedeném obratu si došly pro tři body. Na výhře se parádním výkonem podílel brankář Daniel Král.

Trainerstimmen

Filip Pešán
Bílí Tygři Liberec
„Do zápasu jsme vstoupili šíleně a soupeř nás v první minutě přehrál. Dostali jsme dvě branky, což je samozřejmě nejhorší začátek utkání, jaký si může člověk přát. Poté jsme trochu šlapali do kopce. Byli jsme ale trpěliví a pokaždé, když jsme něco podělali, zachránil to mladík v naší brance. Jemu patří největší dík."
Jan Tomajko
HC Olomouc
„Začátek jsme měli výborný. V první třetině jsme vytvořili i další šance, které jsme ale neproměnili. Našimi vyloučeními jsme poté dostali domácí do hry. Ve druhé a třetí části jsme udělali zbytečné chyby, po nichž následovala proměněná přečíslení soupeře. Podle mě jsme se dostali do spousty brankových příležitostí. Jejích nevyužití nás stálo zápas."

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner