Report

Tygři třetí výhru v řadě nepřidali. Hradci podlehli po nájezdech

Liberec - Po zdlouhavé první třetině, která trvala bezmála 60 minut, dospělo vyhrocené utkání za stavu 3:3 až do prodloužení. Ani to ale týmy nevyužily k rozhodnutí, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější hosté.

Rekordně dlouhá, téměř hodinu trvající, první třetina vyšla lépe Tygrům. Ti se ujali vedení již v úvodní minutě zásluhou Jayce Hawryluka, jehož střela byla uznána po přezkoumání videorozhodčím. V osmé minutě jsme byli svědky dalšího sporného momentu, který nakonec dopadl ve prospěch domácích. Gól Jaroslava Vlacha, jenž vzešel z velmi nepřehledné situace před Laurikainenovou bránou, nejprve po dlouhém váhání rozhodčí uznali. Další zdlouhavá chvíle však přišla, když si s rozhodnutím nespokojení Hradečtí vyžádali trenérkou výzvu. Ta ale skončila neúspěšně a šelmy mohly kouzlit dál. V čase 7:58 Liberečtí využili přesilovku, když si Adam Najman vybruslil z pravého rohu kluziště a na hraně brankoviště vyslal střelu na hradeckého gólmana, kde se o dorážku postaral Martin Faško-Rudáš.

Jaroslav Vlach o nevydařeném zápase s Hradcem
Za stavu 3:0 jsme si to představovali jinak. Bohužel jsme to nedotáhli do vítězného konce. Je to ale škoda, protože si myslím, že takový zápas by si zasloužil lepší tempo.

Tím ale první třetina ještě zdaleka neskončila. Zatímco si Jakub Rychlovský odpykával trest za sekání, využili hosté ve čtrnácté minutě početní výhodu. Jérémie Blain bekhendem ze středu hřiště snížil na dvoubrankový rozdíl, který na kostce vydržel až do sirény ohlašující konec úvodního dějství, které v závěru ještě okořenil Tomáše Filippi tvrdým zásahem protihráče, za což si vysloužil trest 5+20.

Tvrdé boje a vyhrocená atmosféra pokračovaly i v prostřední části duelu. V té byli střelecky úspěšní pouze hosté. Nejprve špatnou libereckou rozehrávku potrestal Jan Eberle, kterého před libereckou klecí našel Giorgio Estephan. O pár minut později jsme byli svědky podobného momentu. Špatná rozehrávka Tygrů skončila srovnávacím gólem Marka Zachara - 3:3.

Vyrovnaný stav a nevyužité šance ve třetí třetině zapříčinily, že základní hrací doba nestačila k určení vítěze a po promarněném prodloužení musely duel rozseknout nájezdy. V těch byli úspěšnější Hradečtí, kteří tak Liberci přerušili sérii výher. Autorem rozhodující nájezdu se stal Tomáš Pavelka.


Trainerstimmen

Filip Pešán
Bílí Tygři Liberec
„Do utkání jsme vstoupili velmi dobře a rychle jsme vedli 3:0. Pak se ale zápas zastavil extrémně dlouhým videem, vysvětlováním a stížnostmi, což nás vyvedlo z tempa, do kterého jsme pak nedokázali naskočit. To považuji za záchranu pro Hradec, protože věřím, že kdyby duel pokračoval v tempu, zvládli bychom ho lépe."
Peter Frühauf
Mountfield HK
„Bude to znít zle, ale my jsme v tomto utkání ztratili bod. Přestože jsme na začátku prohrávali, cítili jsme, že jsme silnější, rychlejší a lepší na puku. Pak už to bylo pouze o tom, zda naši aktivitu přetavíme do gólů, což se nakonec stalo. "

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner