Report

Jedna branka nestačila, Oceláři byli nad síly šelem

Třinec/Liberec – Bílí Tygři útočili na body na ledě úřadujícího mistra marně. Svěřenci Filipa Pešána sice v třinecké Werk Aréně skórovali jako první, ale pak už góly padaly jen do liberecké sítě. Definitivní zlom přišel v závěrečné třetině, v níž domácí zpražili šelmy třemi trefami.

Liberečtí nezačali v Třinci vůbec zle. Krátce po polovině úvodní části narýsoval Najman zpoza brány gólový pas na Oscara Flynna a ten otevřel skóre. Záhy však bylo vyrovnáno. Do Adámkovy dělovky od modré čáry vložil hůl Viliam Čacho a kotouč zaplul za bezmocného Krále.

S osudem zápasu pak výrazně zahýbala druhá třetina. Bílí Tygři nejprve pohrdli minutu a půl dlouhou přesilovkou pět na tři a zanedlouho se Oceláři ujali vedení. Martin Marinčin vypálil od modré a puk po nešťastném odrazu od Budíkových zad zamířil do liberecké sítě.

V závěrečné periodě domácí ještě podřadili. Andrej Nestrašil, Martin Růžička a Libor Hudáček svými trefami dodali Třinci klid, šelmám naopak třígólová smršť Ocelářů vzala vítr z plachet. Na body si tak Severočeši po prohře 1:5 museli nechat zajít chuť.

Trainerstimmen

Filip Pešán
Bílí Tygři Liberec
„Myslím si, že jsme kromě několika závarů v defenzivní zóně dnes byli většinu zápasu lepší než Třinec. Přehrávali jsme je, nedávali vyložené šance. Asi třikrát jsme netrefili úplně prázdnou branku a Třinec nás pak vytrestal v jednoduchosti. Po dvou standardních situacích a důrazu před brankou nám dal dva góly, jeden jsme si dali vlastní, jeden z půlmetrového ofsajdu a pak naše frustrace z nepovedeného večera vyústila ve vyloučení do tří, kdy Třinec zasadil definitivní hřebíček."
Zdeněk Moták
HC Oceláři Třinec
„My jsme si plně vědomi toho, že měli hosté vyložené šance a netrefovali prázdné branky. My jsme si to i řekli po zápase a dokážeme s tím pracovat. V první třetině byli Tygři dobře brusliví, přebruslili nás a my si s tím nevěděli rady. Důležitým aspektem bylo ubráněné oslabení tři na pět, které jsme sehráli výborně a nakonec šli do vedení. Zápas byl dlouho otevřený, ale střelecky se nám dařilo a výborně zachytal Káca."

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner