Report

Šelmy se z ledu Pardubic vrací s prázdnou

Pardubice/Liberec – V boji o elitní čtyřku pokračovali Bílí Tygři v rámci 46. kola na ledě vedoucího Dynama. První dvacetiminutovka patrně nastavila tempo utkání, neboť po jejím konci vedl domácí celek už 4:1. Liberečtí se v dalších fázích duelu zpět do hry nedostali, a tak z východu Čech odjíždí bez bodového zisku.

První gólové radosti na sebe nenechaly dlouho čekat. Už na konci druhé minuty totiž otevřel skóre Ondřej Vála, jenž se z mezikruží nemýlil. O bleskovou odpověď se postaral Jayce Hawryluk, který se prosadil z podobné pozice jako před ním Vála. Poté si ale zásluhou Lukáše Sedláka vzaly Pardubice vedení zpět. Kapitán domácích zužitkoval parádní přihrávku od Tomáše Hyky zpoza branky.

Těsně po polovině první hrací části překvapil Daniela Krále svou dělovkou od modré znovu Ondřej Vála, na nějž deset sekund před úvodním hvizdem navázal Robert Kousal. Ten v úniku dva na jednoho stál na straně zakončovatele a zužitkoval pas na gól do protipohybu libereckého brankáře.

Michal Ivan o duelu s Dynamem
Po vyrovnání jsme dostali dva zbytečné góly a od té doby byly Pardubice lepším týmem. Snažili jsme se s výsledkem ještě něco udělat, ale soupeř nás předčil v jednoduchosti.

Do druhé třetiny vstoupili Bílí Tygři s Dávidem Hrenákem mezi třemi tyčemi. Slovenský gólman dlouho držel liberecké naděje na obrat, pak ale po špatně načasovaném střídání poprvé kapituloval. Odražený hrací předmět dojel až na domácí útočnou modrou, kde jej přebral Robert Říčka, jenž proměnil samostatný únik. O minutu později už Pardubice vedly 6:1, a to po trefě Patrika Poulíčka.

Závěrečné dějství otevřela opět branka domácího celku. Lukáš Radil na sebe stáhl několik bránících Severočechů a předložil na pravý kruh kotouč Robertu Říčkovi. Pardubická dvaašedesátka už neměla s prostřelením Dávida Hrenáka větší potíže a stanovila stav skóre na závěrečných 7:1.

IMG_5509.jpg

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner