Report

Tygři na úvod roku doma přehráli České Budějovice

Liberec - V prvním zápase nového kalendářního roku přivítali Tygři na svém ledě České Budějovice. O své výhře rozhodli v druhé třetině, kdy v rozmezí tří minut vstřelili tři góly. V závěrečné části si už vedení pohlídali a nakonec zvítězili 4:1.

Úvodní dvacetiminutovka se obešla bez větších šancí. Oba týmy si zahrály přesilovku, Tygři dokonce třikrát, v gól ji ale proměnit nedokázaly. Nejblíže k němu měl Adam Najman, na přihrávku Jayce Hawryluka ovšem v dobré pozici nedosáhl.

To v druhé třetině se už liberečtí fanoušci mohli radovat. Michal Bulíř našel křižnou přihrávkou Oscara Flynna, jenž tvrdou střelou z první nedal Dominiku Hrachovinovi šanci. Vzápětí se hned po buly do kotouče opřel Jakub Rychlovský a poslal Tygry do dvoubrankového vedení. Za další dvě minuty to navíc bylo už o tři góly. Adam Najman vystihl českobudějovickou rozehrávku a z levého kruhu poslal kotouč přímo do šibenice.

Jakub Rychlovský o rozhodující pasáži zápasu
Ze začátku to od nás nebylo ideální, po prvním gólu jsme se ale trochu zklidnili. Hned jsme navíc přidali druhý, což nám psychicky pomohlo. Jsme rádi, že jsme to dotáhli do vítězného konce.

Budějovičtí se nevzdali a v závěrečné třetině měli střeleckou převahu, přes libereckou obranu se ale těžko dostávali k větším šancím. V závěru však utkání přece jen zdramatizovali, když se po přesné přihrávce Tomáše Chlubny prosadil Matěj Toman. Klid ale Libereckým vrátil Jaroslav Vlach, jenž gólem do prázdné branky upravil na konečných 4:1.

Radost po prvním libereckém gólu

Trainerstimmen

Filip Pešán
Bílí Tygři Liberec
„Rozhodně jsme nebyli lepším týmem, nebyli jsme důrazní v osobních soubojích. Na druhou stranu jsme ale byli efektivní v koncovce a výborným výkonem nás podržel Daniel Král, díky čemuž jsme nakonec zvítězili."
Jiří Hanzlík
Banes Motor České Budějovice
„Do prvního gólu domácích jsme podle mě sledovali podprůměrné utkání, bylo to plné nepřesností. Poté přišla pasáž, kdy soupeř potrestal naše chyby v rozehrávce a dostal se do třígólového vedení. Od té doby jsme paradoxně předvedli dobrý výkon, vytvářeli jsme si šance, bohužel jsme ale měli problémy s koncovkou, které nás provází už od minulého zápasu."

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner