Report

Boj o čtyřku nekončí! Velký obrat v Olomouci řídil hattrickem Rychlovský

Olomouc/Liberec – V jednu chvíli už to vypadalo s Libercem v Olomouci hodně špatně. Tygři se ale za stavu 0:2 semkli a famózní otočkou si došli pro tři body. Svěřenci Filipa Pešána tak mají stále šanci na přímý postup do čtvrtfinále. Svůj druhý letošní hattrick zaznamenal Jakub Rychlovský.

První třetina byla velmi bojovná a moc šancí nenabídla. Nakonec ale šli domácí do vedení, když Jakub Orsava využil clony před Hrenákem a od modré zamířil přesně do sítě. Olomouc svůj náskok poté navýšila ve druhé části. Liberecký brankář nezkrotil střelu zpoza brankoviště a Jakub Orsava dorazil kotouč za čáru.

Tygři se dlouho marně prokousávali před defenzivní val Mory. Ve 31. minutě se ale přece jen prosadili. Oscar Flynn předložil puk Jakubu Rychlovskému a ten z bezprostřední blízkosti prostřelil Konráda. Zmatků v obranném pásmu Olomouce vzápětí využil Jaroslav Vlach, který z vrcholu levého kruhu trefil horní růžek brány a vyrovnal na 2:2!

Dávid Hrenák o utkání
Hodně důležité byly přesilovky a oslabení. Náš výkon se podle mě od první třetiny stupňoval. Každou chvílí jsme hráli líp a líp. Kluci hráli poctivě a vítězství jsme si zasloužili.

Severočeši se na vlně euforie vezli dál i na začátku poslední periody. Rychlý protiútok zakončil Adam Najman ranou do tyče, od ní se ale kotouč odrazil k Jakubu Rychlovskému a ten úspěšnou dorážkou dokonal obrat. Jakub Rychlovský poté při přesilové hře tečoval do sítě dělovku T.J. Melancona a dokonal tak svůj druhý hattrick v této sezóně.

V závěrečných minutách ještě dodal Liberci klid Michal Bulíř, jenž při domácí power-play zamířil přesně do opuštěné klece. Tygři si po velkém obratu připsali tři body a umístění v elitní čtyřce je tak stále ve hře!

Trainerstimmen

Filip Pešán
Bílí Tygři Liberec
„Domácí pokračovali ve výborném výkonu z utkání proti Hradci. Přenesli si aktivitu a také to, co je celou sezónu zdobí, to je předbrankový prostor a urputnost. S tím jsme měli velké trable celou první třetinu. Paradoxně gól na 2:0 nám trochu rozvázal nohy, udělali jsme pár změn ve složení formací a začali jsme předvádět hokej, který jsme chtěli předvádět od začátku. Vyzdvihl bych speciální formace, hlavně kluky, kteří hrají oslabení. Odehráli to velmi dobře, i když soupeř měl šance. Kluci to zvládli a pomohli jsme si zlomovým gólem v naší přesilovce."
Jan Tomajko
HC Olomouc
„Řekl bych, že dnes jsme hráli jenom první třetinu. Pak jsme sice dali na 2:0, ale druhá třetina z naší strany už nebyla dobrá. Už jsme se do toho nedokázali dostat, protože když z toho vypadnete na celých dvacet minut, tak je to těžké. Na jednu třetinu se hrát prostě nedá. Bohužel Liberec vyhrál zaslouženě."

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner