Report

Tygři míří do předkola. Rozhodl o tom nezvládnutý duel s Kometou

Liberec — Důležitý boj o elitní čtyřku nezačal dobře, když šelmy musely od začátku dotahovat. Hned dvakrát se jim podařilo vyrovnat, ani jednou však nedovedly uzmout vedení a nakonec podlehly poměrem 4:6. Přímá cesta do čtvrtfinále se jim tak definitivně uzavřela a už teď je jasné, že začnou předkolo doma zápasy ve středu 6.3. a čtvrtek 7.3.

Prvních třetina utkání vyšla lépe pro Kometu, když se brzy ujala dvoubrankového vedení. Nejdříve bezprostředně po buly vypálil a překonal Hrenáka Martin Zaťovič. Poté na něj navázal Andrej Kollár, jenž zvýšil díky Pospíšilově nahrávce zpoza branky na 0:2.

V šestnácté minutě se navíc ještě situace zhoršila, když Ronald Knot vyfasoval za faul kolenem trest do konce utkání a Liberečtí museli bránit pětiminutovou přesilovku. To se však Tygrům povedlo a po jejím skončení tak mohl na branku upalovat Flynn. Ten však trefil pouze tyč, z druhé vlny najíždějící Adam Najman ale tento renonc napravil.

Pár minut nato bylo po obrovské minele Dominika Furcha, které využil Adam Najman a Jakub Rychlovský, vyrovnáno. V polovině utkání ale Kometa opět odskočila, když pobídky od Kollára z rohu využil Steven Moses. Těsně před druhou přestávkou však vyrovnal Tomáš Filippi, který dorážel zblokovanou ránu Oscara Flynna — 3:3.

První polovinu třetí dvacetiminutovky měly ze hry více šelmy, po této pasáži však přišla přesilovka Komety a gól. O ten se k jejímu konci postaral Tomáš Marcinko, jenž tečoval před bránou střelu Cingela. Nedlouho poté se po obratu ve hře dostal do úniku Steven Moses a ten napodruhé překonal Hrenáka. Naději vykřesal šelmám tři minuty před koncem Jayce Hawryluk, který toho docílil přesným laserem z nad levého kruhu. V závěru však všechnu naději zhatil trefou do prázdné Jakub Flek — 4:6.


Trainerstimmen

Jiří Kudrna
Bílí Tygři Liberec
„Byl to důležitý zápas pro oba týmy, ve kterém byla k vidění kvalita a bojovnost na obou stranách. V první třetině byl soupeř produktivnější a ujal se vedení. My jsme chtěli do duelu vstoupit lépe, také jsme tam měli své příležitosti. Kometa však ty své využila a my ne. Ve druhé třetině jsme přidali a tlačili jsme se hodně do ofenzívy a zakončení. Po zásluze jsme tam vyrovnali. Škoda, že jsme pak nechali Brno zase odskočit na 2:3, ale pak jsme zase srovnali. Druhou dvacetiminutovkou jsme se vrátili do hry v té třetí to bylo kdo s koho. My jsme opět měli kvalitní střídání vepředu s brankovými příležitostmi. Bylo to čekání na to, kdo vstřelí ten rozdílový gól, a bohužel to byl soupeř. Celý zápas ale kluci dřeli, makali a odehráli dobré utkání. Pro nás je to těžká prohra, my ale zvedneme hlavy a připravíme se na neděli. "
Jaroslav Modrý
HC Kometa Brno
„Bylo to divoké utkání. Měli jsme povedený začátek, pak nám ale ublížila ta pětiminutová přesilovka, kde se nám to sesypalo. Hráči ztratili pokoru a disciplínu a to se nám vrátilo se vším všudy. Oni jsou výborný tým, co má charakter a ve druhé třetině věděli za čím jdou. Ve třetí části nám pomohla ta přesilovka osm minut do konce, tu kluci sehráli výtečně. Pak už jsme si to vybojovali a podpořil nás skvělý gólman."

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner