Report

První zápas rozhodl jediný gól! Vedení v sérii se po prodloužení ujímá Olomouc

Liberec – První duel předkola s Olomoucí nabídl napínavou podívanou, která ovšem nepřinesla jediný gól po šedesáti minutách. Rozhodnout tak muselo v prodloužení, v němž Olomouci vystřelil první bod v sérii Jakub Orsava.


Bílí Tygři Liberec versus HC Olomouc 0:1pp (0:1 na zápasy)

Předkolo s Olomoucí slibovalo nelítostnou bitvu a přesně ta se v Home Credit Areně odehrála v prvním utkání. Zápas byl hodně svázaný taktikou a i když si obě mužstva připsala několik slibných příležitostí, brankáři moc složitých zákroků předvést nemuseli.

Vojtěch Budík o prvním předkole
Zápas se bohužel nepřiklonil na naši stranu. Musíme se zlepšit v útoku a vrátit se k tomu, co nás zdobilo k základní části.

Nejblíže k otevření skóre měl ve třetí části Marek Zachar při velmi kuriózní situaci. Při úniku totiž po kontaktu se soupeřem zajel i s pukem do brány a rozhodčí následně po přezkoumání videa uznali gól. Olomouc ovšem vzápětí uspěla s výzvou o bránění gólmanovi v chytání a stav zůstal 0:0. Stejné dvě číslice svítily na kostce i po třetí siréně, a tak přišlo na řadu prodloužení. V něm dostali Hanáci k dispozici přesilovku, v níž rozhodl gólem od modré Jakub Orsava.



Trainerstimmen

Filip Pešán
Bílí Tygři Liberec
„Odehráli jsme velmi vyrovnaný zápas. Soupeř byl urputný a dobře bruslil. Chtěli jsme vycházet z dobré obrany, bohužel nám nezbylo dost sil a kreativity do útoku. Velmi málo jsme ohrožovali soupeřova brankáře. Měl velmi dobrý výhled a od nás to byly spíše jen propagační střely. To musíme jednoznačně zlepšit, jestli chceme sérii otočit."
Jan Tomajko
HC Olomouc
„Byl to vyrovnaný zápas, který rozhodl jeden gól. Ve třetí třetině proběhla nějaká rozhodnutí, která dopadla, jak dopadla. Podle mě jsme odehráli výborné utkání. Vyrovnali jsme se Liberci v bruslení, což je jejich největší síla. Díky tomu jsme vyhráli."

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner