Karta hráče

Martin Bakoš
útočník
Narozen18. 4. 1990
Výška188 cm
Váha90 kg
Hůlpravá

Statistiky

Aktuální statistiky

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Posledních 5 zápasů

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Profil hráče

Martin Bakoš se narodil a hokejově vyrůstal ve Spišskej Novej Vsi, ovšem už v dorostenecké kategorii dostal nabídku z bratislavského Slovanu. Zde se pevně zabydlel nejprve v sestavě juniorského týmu a v roce 2007, tedy už ve svých 17 letech, dostal šanci také v nejvyšší slovenské seniorské soutěži. Za A tým Slovanu Bratislava ale začal Martin Bakoš pravidelně nastupovat „až“ v sezóně 2009/2010.

Díky svým nadprůměrným výkonům zůstal v kádru týmu ze slovenské metropole i po vstupu Slovanu do KHL. V nabité konkurenci nedostával tolik prostoru na ledě, i v pozici hráče třetího či čtvrtého útoku se ale prosazoval. Není divu, že si zlepšujícího se perspektivního forvarda všimli Bílí Tygři. Během ročníku 2014/15 zamířil pod Ještěd a hned se stal jedním z pilířů ofenzivy. Ve stejném roce také poprvé nakoull do seniorské reprezentace Slovenska, když se představil na Německém poháru.

Následující sezona 2015/16 se do historie našeho klubu zapsala zlatým písmem a Martin Bakoš se pod prvním titulem podepsal velmi silně. Byl to totiž právě on, kdo rozsekl závěrečné šesté finále ve druhém prodloužení. Zdálo se, že šikovný útočník bude pokračovat v Liberci i nadále, nicméně nakonec neodolal lákavé nabídce z čínského klubu Kunlun Peking a zamířil do KHL.

V prestižní soutěži se rozhodně neztratil. Postupně si upevňoval místo v sestavě a celkem v 52 utkáních posbíral 23 bodů. Vzhledem ke změnám v organizaci se však v Pekingu nedohodl na svém pokračování a jeho další cesta tak byla jasná - "Baky" zvolil návrat pod Ještěd, kde dosud zanechal výraznou stopu.

Svou stopu už Martin Bakoš zanechal i ve slovenském národním týmu. Pravidelně nastupoval už za výběr dvacetiletých. V seniorské reprezentaci dosud odehrál 35 zápasů, zahrál si například na mistrovství světa 2016.

Fotogalerie

Naši partneři

Generální partner
Generální partner