Karta hráče

Branko Radivojevič
útočník
Narozen24. 11. 1980
Výška187 cm
Váha97 kg
Hůlpravá

Statistiky

Aktuální statistiky

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Posledních 5 zápasů

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Profil hráče

Branko Radivojevič se narodil v roce 1980 v Piešťanech do slovensko-srbské rodiny. S hokejem ale budoucí kapitán slovenského národního týmu začínal v Trenčíně, kde vyrostl ve špičkového hokejistu. Vedle mládežnických výběrů Trenčína se pevně zabydlel i v reprezentační osmnáctce a dvacítce a v roce 1999 ho draftoval ve třetím kole jako 93. hráče v pořadí klub Colorado Avalanche.

Následné tři sezóny strávil Radivojevič v nižší soutěži OHL, aniž by mu „Laviny“ nabídly smlouvu, a tak v roce 2001 uzavřel kontrakt s Phoenix Coyotes. Většinu sezóny 2001/2002 sice strávil na farmě v AHL, ale odehrál už i 18 zápasů za Coyotes ve vysněné NHL. V následující sezóně už byl stabilním hráčem mužstva. V roce 2004 byl Radivojevič vytradeován za Mika Comriho do Philadelphie Flyers, kde si poprvé zahrál play-off o Stanley Cup. V průběhu výluky v NHL v sezóně 2004/2005 si rychlonohý křídelní útočník poprvé zahrál také českou extraligu, když oblékl dres Vsetína. Po lock-outu ale znovu válel za Philadelphii. Sezóna 2006/2007 byla pro Radivojeviče zatím tou poslední v NHL a on v ní hájil barvy Minnesoty Wild.

V létě 2008 podepsal Radivojevič smlouvu s klubem nově se rodící soutěže KHL - Spartakem Moskva. Tady odehrál celkem tři úspěšné sezóny a poté přišlo stěhování do Atlantu Mytišči. O rok později, v květnu 2012, se ale znovu vrátil do Spartaku. Odehrál zde úspěšnou sezónu v roli kapitána moskevského celku. Sezónu 2013/14 zahájil Branko Radivojevič v Neftěchimiku Nižněkamsk, ale už koncem října odchází a následně se domluví s HC Slovan Bratislava. Před letošní sezónou měl třiatřicetiletého útočníka v hledáčku Třinec, ale jednání nedopadla a Radivojevič se tak vrátil do domovského Trenčína.

Velmi výrazně se Branko Radivojevič zapsal i na mezinárodní scéně samozřejmě v dresu Slovenska. Účastnil se 6 světových šampionátů, dvakrát si zahrál na ZOH (Vancouver, Soči) a jednou na Světovém poháru. Se Slovenskem, které v několika zápasech vedl i jako kapitán, vybojoval stříbro a bronz z mistrovství světa. Celkem má na svém kontě 138 reprezentačních startů, ve kterých si připsal 42 kanadských bodů.

Do kádru Bílých Tygrů naskočil až v průběhu sezony 2014/15, na jeho výkonech to ale nebylo znát a hned se zařadil mezi opory. Celkem naskočil v základní části do 37 zápasů, v nichž posbíral 21 bodů, ve většině play-out pak již společně se staršími hráči dostal volno a na jejich místech dostali šanci mladíci z farmy nebo juniorky.

V Liberci pokračoval Branko také během mistrovského ročníku, kdy patřil k tahounům mužstva. Zkušený forvard plnil také roli asistenta kapitána a měl velké slovo v tygří kabině. A nejen to, Radivojevič řádil také na ledě, kde v základní části posbíral 41 kanadských bodů a v play-off rovnou 17, čímž se stal nejproduktivnějším hráčem vyřazovacích bojů. Bílým Tygrům pomohl k zisku premiérového extraligového titulu a pod Ještědem bude pokračovat ještě minimálně v další sezoně. V tuto chvíli je navíc jedním z horkých adeptů na post kapitána.

Přezdívka: Dědek

Kdy a kde s hokejem začínal: ve čtyřech letech v Trenčíně

Největší hokejový úspěch: stříbro z MS, titul 2015/2016

Kdo nejvíce pomohl v kariéře: rodiče

Oblíbený klub NHL: Anaheim Ducks

Oblíbená písnička: nemá

Rodina/kariéra: rodina

Hotel/stan: hotel

Pivo/víno: víno

Film/kniha: film

Největší zlozvyk: nemá

Oblíbený spoluhráč: Ján Lašák

Pán prstenů/Star Wars: ani jedno

Prsa/zadek: obojí

Fotogalerie

Naši partneři

Generální partner
Generální partner