Karta hráče

Jan Holub
obránce
Narozen3. 5. 1983
Výška191 cm
Váha100 kg
Hůllevá

Statistiky

Aktuální statistiky

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Posledních 5 zápasů

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Profil hráče

Talentovaný obránce Jan Holub je odchovancem Bílých Tygrů. První hokejové kroky dělal v pěti letech pod dohledem trenéra Adamce a odjakživa hrával na pozici beka. Poté co v Liberci prošel všemi žákovskými kategoriemi, dorostem i juniorkou dočkal se v sezóně 2001/2002 startu za A mužstvo. Nejprve v rámci letního Tipsport Cupu, poté i během poslední prvoligové sezóny, ve které nasbíral dvaačtyřicet startů a zúčastnil se i pěti barážových duelů proti Kladnu. Vedle toho stihl i okusit druhou ligu za jablonecké Vlky.

Vůbec ročník 2001/2002 byl pro beka, kterému v kabině neřekne nikdo jinak než „Holoubek“, velmi úspěšný. Vedle postupu s Tygry do extraligy si zahrál i na světovém šampionátu hráčů do osmnácti let ve Finsku, kde český výběr obsadil čtvrté místo. Poté se dočkal si i draftu, když si ho jako 197. vybral New York Islanders. Urostlý obránce se dvakrát zúčastnil i letního tréninkového kempu tohoto zámořského celku, na svou možnost zahrát si v nejslavnější hokejové lize na světě ale zatím stále čeká.

Následující dvě sezóny sbíral vedle startů za Tygry a za libereckou juniorku zkušenosti také v Berouně. Svůj první extraligový bod zaznamenal v 12. ledna 2003 v utkání Plzeň – Liberec, když přihrával na branku Jiřího Moravce. Sám se první trefy dočkal o dva týdny později, kdy zazářil proti Vsetínu a připsal si celkem tři kanadské body.

Během výluky v NHL dále vypomáhal Berounu a čekal na další ročník, ve kterém se měl znovu zapojit mezi elitní liberecké beky. Bohužel slibný rozjezd zastavilo velmi nepříjemné zranění. V říjnu 2006 si na tréninku při nešťastném střetu přivodil bruslí hlubokou řeznou ránu na zápěstí a musel být převezen do nemocnice, následovala dlouhá pauza a obavy, zda vůbec ještě nikdy mladý bek bude moci hrát hokej. Po pěti měsících se vrátil pomoci Tygrům při play-off, jeho ruka ale stále ještě nebyla stoprocentní.

V sezóně 2007/2008 už ale opět patřil mezi stabilní články liberecké defenzivy, a k tomu ještě stihl sedm utkání za prvoligové Vrchlabí. Před dalším ročníkem ale přišlo stěhování do Mladé Boleslavi. Do zadních řad získalo vedení zvučná jména jako Modrý, Jareš nebo Harant, a Holub se tak vydal na hostování do města automobilů. Z původně plánovaného pobytu do konce ledna, ale sešlo už začátkem prosince, protože Tygři se rozhodli stáhnout Holuba zpět do Liberce a opačným směrem putoval bek Hunkes. Po nevydařené sezóně opustilo obranné řady Tygrů několik tváří, a před ročníkem 2009/2010 se tak před Janem Holubem otevřela staronová výzva. I když v ní nepatřil mezi nejčastěji využívané beky, stihl třiatřicet duelů základní části a takřka celé play-off, čímž se podílel na konečném čtvrté místě Bílých Tygrů.

I v další sezóně se Honza nevyhnul několika zraněním a extraligu ukončil se sedmatřiceti odehranými duely, ve kterých si připsal jednu branku a pouhých šestadvacet trestných minut. V únoru pak vedení Bílých Tygrů nabídlo důraznému bekovi novou dvouletou smlouvu.

Milovník svíčkové od své babičky patřil v sezóně 2011/12 ke stálicím liberecké defenzívy a ročník si mohl odškrtnou z osobního hlediska jako úspěšný. Poprvé totiž nastoupil prakticky do všech duelů Severočechů a trenéru Jiřímu Kalousovi chyběl pouze ve třech případech. Dohromady s vyřazovacími boji nasbíral šest bodů, jen v bodování +/- to nebylo ideální. Ročník zakončil totiž se zápornými čísly.

Aktualizace:
OF - 2010; PS - 2012


Dotazník:

Přezdívka v kabině

Holoubek.

Největší úspěch dosavadní kariéry/hokejový zážitek

Stále na něj čekám.

Sportovní vzor

Nemám.

Oblíbené jídlo; česká či zahraniční kuchyně

Svíčková od babičky, vychlazená plznička!
Kachna s chlupatým knedlíkem, vychlazená plznička!

Oblíbená restaurace

Irská.

Oblíbený film

Kokain, Ospalá díra, Z pekla.

Oblíbená hudba

Cokoliv hodně nahlas.

Další oblíbené sporty vedle hokeje

Curling, beach volejbal.

Oblíbené auto, motorka

Cokoliv od značky Mercedes-Benz s označením AMG!!!

Dovolená snů

Někde v teple u moře nebo v lázních ležet v bahně.

Koníčky, záliby

Procházky s pejskem, příležitostně degustace kvalitních vín!


Fotogalerie

Naši partneři

Generální partner
Generální partner