Karta hráče

Milan Bartovič
útočník
Narozen9. 4. 1981
Výška182 cm
Váha90 kg
Hůllevá

Statistiky

Aktuální statistiky

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Posledních 5 zápasů

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Profil hráče

Milan Bartovič se narodil 9. dubna 1981 ve slovenském Trenčíně. Zde také vstoupil do světa velkého hokeje. Pro svou produktivitu v juniorské extralize byl Bartovič nominován na MS „18“ v roce 1999, kde pomohl Slovensku získat bronzové medaile. Bartovič byl navíc nominován do All-Star týmu, což mu zaručilo také dobrou pozici v draftu. Do NHL byla slovenská naděje vybrána v témže roce týmem Buffalo Sabres ve druhém kole jako celkově 35. v pořadí.

Bartovič odstartoval svoji zámořskou kariéru v juniorské soutěži WHL, kde působil v týmech Tri-City Americans a Brandon Wheat Kings, kde si v 56 zápasech připsal výborných 57 bodů (26 branek + 31 asistencí). V sezóně 2000/2001 přešel slovenský útočník do profesionální AHL, kde hrál za Rochester Americans. V následujících třech sezónách získal ve 158 zápasech včetně play-off 57 bodů (34 + 23).

Vytoužené NHL dosáhl Bartovič na konci sezóny 2002/2003, kdy sehrál tři zápasy v dresu Buffala. Premiéru v dresu „Šavlí“ si odbyl 2. dubna, kdy naskočil do zápasu proti Atlantě. Hned tři dny poté si Bartovič připsal první branku v NHL, když překonal brankáře Bostonu Bruins.

V následující sezóně již Bartovič naskočil v dresu Buffala k 23 zápasům, ve kterých získal 9 bodů (1 + 8). K tomu přidal 52 zápasů za Rochester v AHL, v nichž mu statistici napočítali 29 bodů (18 + 11). Sezónu 2004/2005, ve které v zámoří panovala výluka, strávil Bartovič v AHL v Rochestru. V 69 utkáních vyprodukoval 28 bodů (10 + 18). V následující sezóně přišel trejd a slovenský forvard se stěhoval do Chicaga Blackhawks. Za „Indiány“ odehrál 24 zápasů s bilancí 7 bodů (1 + 6) a více příležitostí tak dostal na farmě v celku Norfolk Admirals. Zde ve 49 zápasech bodoval ve 24 případech (10 + 24).

Odměnou za povedenou sezónu mu byla pozvánka na MS v Rize. V dresu Slovenska Bartovič rozhodně nebyl pouze do počtu a v 7 zápasech posbíral 6 bodů za 2 branky a 4 asistence. Celkově tak patřil k nejproduktivnějším slovenským hráčům.

Po povedeném MS přišly nabídky z Evropy, kterým se Bartovič nebránil. Sezónu 2006/2007 tak začal v dresu švédského Malmo IF, za který odehrál 24 zápasů se skóre 1 branka a 4 asistence. Poté se pravé křídlo stěhovalo do švýcarského Curychu, kde ve 12 zápasech nashromáždilo 5 bodů (1+4). Před následující sezónou se Bartovič poprvé přesunul do Liberce.

Zde se za tři roky stal oporou týmu, vždyť ve 138 zápasech získal 78 bodů (45+33). Povedené výkony mu vynesly nominaci na MS v Německu v sezóně 2009/2010 a v létě také přesun do prestižní KHL. V dresu Atlantu Mytišči nastoupil do třiadvaceti zápasů KHL a vyprodukoval šest bodů za dva góly a čtyři asistence. V listopadu 2010 se však zranil a vedení mu ihned po návratu z marodky rozvázalo kontrakt. Po krátkém rozhodování se Bartovič rozhodl znovu vrátit pod Ještěd.

Na adaptaci ve staronovém prostředí stačilo „trenčínské bombě“ prvních pár minut a ve své obnovené premiéře hned pomohl Tygrům nahrávkou porazit Spartu. Trenér Kalous se na něho mohl v závěru sezóny spolehnout. Slovenský forvard nasázel svým soupeřům devět branek a další dvě přidal v play-off. Bohužel pro něho a ani jeho partu nebyla cesta vyřazovacími boji nikterak dlouhá, stopku viděl už ve čtvrtfinále proti Slavii.

Do svého třetího kompletního ročníku v extralize vletěl Michal ve velkém stylu a sázel soupeřovým brankářům jeden gól za druhým. S příchodem prvního sněhu se ale jeho střelecká forma vytratila a talentovaný forvard musel čekat na svou další branku déle než dva měsíce. Sezónu nakonec zakončil na pátém místě v kanadském bodování klubu. V play-off pak přidal další dva body v 11 zápasech a s Bílými Tygry to dotáhl až do semifinále.

Na další čtyři roky se následně přemístil opět do KHL, v níž oblékal dres Slovanu Bratislava. V ročnících 2013/14 a 2014/15 dokonce na dresu nosil kapitánské "C" a patřil mezi opory mužstva. Od ročníku 2016/17 už ale opět oblékl dres Bílých Tygrů a ukázal, že ze své rychlosti nic neztratil. Týmu nakonec pomohl k zisku stříbrných medailí a Prezidentského poháru.

V nové sezoně by měl patřit mezi nejzkušenější hráče libereckého kádru.

Zajímavost: Milan Bartovič Slovensko nereprezentoval pouze v hokeji, ale zúčastnil se v dresu východních sousedů i MS 2007 v in-line hokeji.

Fotogalerie

Naši partneři

Generální partner
Generální partner