Karta hráče

Zdeněk Ondřej
útočník
Narozen2. 8. 1980
Výška180 cm
Váha95 kg
Hůllevá

Statistiky

Aktuální statistiky

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Posledních 5 zápasů

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Profil hráče

Důrazný forvard Zdeněk Ondřej je odchovancem hokeje v Jindřichově Hradci. Do dospělého hokeje nakoukl poprvé v sezóně 1998/1999. Úspěchy v té době však slavil především v juniorském hokeji. V roce 1999/2000 si v juniorské lize připsal ve 45 zápasech 53 bodů a s Vajgarem se probojoval do finále juniorské ligy. Tam ale Jihočeši podlehli pražské Slavii. Po sestupu Jindřichova Hradce do druhé ligy uvažoval Ondřej co dále. Nakonec si z nabídek vybral Kladno. Za to však nikdy nenastoupil, neboť odešel do zámoří. Ve West Coast Hockey League (WCHL) strávil dva roky a vystřídal zde postupně týmy Long Beach Ice Dogs, Anchorage Aces a Idaho Steelers.

V roce 2002 se Ondřej vrátil do Čech, konkrétně pak do Českých Budějovic. V první sezóně v extralize si připsal 16 bodů (8+8). V následující sezóně však Jihočechy potkal pád do první ligy poté, co podlehli v baráži Jihlavě. Bojovník Ondřej zamířil na Moravu do Znojma. Zde v první sezóně nedostal příliš prostoru a část sezóny tak působil v tehdy prvoligové Mladé Boleslavi.

V sezóně 2005/06 dosáhl Ondřej svého bodového maxima v nejvyšší soutěži, když si připsal 23 bodů (11+12). Zároveň pomohl Znojmu k historickému úspěchu – 3. místu v extralize. Před sezónou 2006/2007 skončila urostlému útočníkovi ve Znojmě smlouva a i přes zahraniční nabídky zamířil do Pardubic. Hned v první sezóně si s Moellerem zahrál finále extraligy, ale na titul nakonec nedosáhl. V průběhu uplynulé sezóny se Ondřej znovu stěhoval, Východočeši ho „vytrejdovali“ do Vítkovic. A tak si zahrál i proti Liberci v předkole play-off a svým důrazem v osobních soubojích dělal Tygrům značné problémy.

V další extraligové sezóně se Ondřej opět stěhoval a jeho novým chlebodárcem se stal Liberec, tedy mančaft, který s Moravany v předkole play-off uplynulého ročníku vyřadil. Defenzivní útočník se rychle zapracoval do kádru trenéra Kalouse, jenže dlouho se nemohl střelecky prosadit, a tak se celou sezónu 2009/10 pohyboval především ve třetí a čtvrté formaci Tygrů. V průběhu sezóny si poranil rodák z jihu Čech koleno a vinou tohoto zranění přišel o dvacet zápasů základní části. Za dvaatřicet utkání nasbíral tři body (2+1) a v předkole play-off vyřadil s Libercem České Budějovice, které ho do mužské elity přivedly. Ve svém pátém vyřazovacím boji v řadě pomohl Severočechům dvěma kanadskými body až do semifinále, kde jeho tým nestačil na mistrovské Pardubice.

Zdeněk Ondřej nastoupil v extralize k 384 zápasům, ve kterých si připsal 116 kanadských bodů (54+62).

Petr Schultz – aktualizace červen 2010

Dotazník:

Přezdívka v kabině

Zdeno

Největší úspěch dosavadní kariéry/hokejový zážitek

Finále extraligy.

Oblíbené jídlo; česká či zahraniční kuchyně

Ryby, steaky, svíčková, suši.

Oblíbená hudba

Všechno kromě dechovky.

Další oblíbené sporty vedle hokeje

Tenis, kolo.

Oblíbené auto, motorka

Toyota.

Dovolená snů

Odpočinek u moře.

Koníčky, záliby

Sauna, internet, četba.


Fotogalerie

Naši partneři

Generální partner
Generální partner