Karta hráče

Fotografie není přiložena5 Petr Kolmann8 Michal Bárta
6
Matthew Spiller
Matthew Spiller
obránce
Narozen7. 2. 1983
Výška196 cm
Váha107 kg
Hůllevá

Statistiky

Aktuální statistiky

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Posledních 5 zápasů

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Profil hráče

Urostlý obránce Matthew Spiller pochází z kanadského města Daysland v provincii Alberta. Zde se 7. února 1983 narodil a také později začínal s hokejem. V šestnácti letech nastupoval za Seattle v juniorské WHL a hned v první sezóně si nevedl špatně. V šedesáti duelech si připsal jedenáct kanadských bodů a k tomu přes stovku trestných minut, které charakterizují jeho tvrdé pojetí hry. Chvilku se v tomto klubu potkal i se současným útočníkem Zdeňkem Blatným, který ale po sedmi zápasech zamířil do Kootenay.

Matthew už od mládí kromě defenzivní práce zastával i roli ochránce spoluhráčů a jeho kariéru tak lemují tradiční vysoká čísla v kolonce trestů. V dresu Seattle Thunderbirds odehrál celkem čtyři sezóny a především ta poslední 2002/2003 byla velmi úspěšná. Spiller si totiž v osmašedesáti utkáních připsal vedle pětatřiceti kanadských i neuvěřitelných padesát plusových bodů a stal se vůbec nejlépe hodnoceným hráčem WHL v kategorii +/- bodů.

Nebylo se tak čemu divit, že sezónu 2003/2004 už hrál za Kojoty z Phoenixu, kteří ho v roce 2001 získali ve druhém kole draftu jako celkově jedenatřicátého v pořadí. Během své první sezóny v NHL odehrál jedenapadesát duelů, na svůj první kanadský bod ale zatím čekal. Vedle Phoenixu působil ještě také na farmě ve Springfieldu (AHL), za kterou odehrál jedenadvacet utkání.

Další rok působil v AHL v Utahu a před sezonou 2005/2006 přišlo stěhování do San Antonia. Dobré výkony mu opět pomohly k návratu do nejlepší hokejové ligy světa, a tak si připsal dalších osm startů v NHL za Phoenix, v nichž navrch přidal svůj první bod za asistenci. Před další sezónou se vrátil do San Antonia, se kterým se mu ale nepodařilo postoupit do play-off.

O rok později se přesunul v rámci AHL do týmu Bridgeport Sound Tigers a jeho výkonů si všimli zástupci New York Islanders. Spiller se tak dostal opět do NHL, když si připsal dalších devět startů. Minulou sezónu odehrál celou v AHL, když nosil dres Ďáblů z Lowellu, farmy New Jersey Devils. Zde se potkal s českým útočníkem Petrem Vránou, který se nedávno vrátil ze zámoří do Vítkovic.

Dotazník:

Přezdívka v kabině

Spills.

Největší úspěch dosavadní kariéry/hokejový zážitek

Start v NHL.

Sportovní vzor

Mark Messier.

Oblíbené jídlo

Steak.

Oblíbená restaurace

Macaroni Grill.

Oblíbený film

The Hangover (čes. název "Pařba ve Vegas").

Oblíbená hudba

Rock, Country.

Další oblíbené sporty vedle hokeje

Golf, americký fotbal.

Oblíbené auto, motorka

Cadillac.

Dovolená snů

Havaj.

Koníčky, záliby

Golf, přátelé a rodina.


Fotogalerie

Naši partneři

Generální partner
Generální partner