Karta hráče

Jaroslav Kudrna
útočník
Narozen5. 12. 1975
Výška185 cm
Váha90 kg
Hůllevá

Statistiky

Aktuální statistiky

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Posledních 5 zápasů

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Profil hráče

Jaroslav Kudrna se narodil 5. prosince 1975 v Hradci Králové, kde také začínal s hokejem. V rodném městě odehrál během sezóny 1993/1994 své první zápasy v nejvyšší soutěži, v dresu tehdejšího Stadionu naskočil do sedmi duelů. Nadějný forvard poté zamířil do zámořské juniorské soutěže, v dresu Pentinctonu plně ukázal své schopnosti a v každém zápase získal průměrně dva body. Nebylo tedy divu, že v sezóně 1994/1995 oblékl na MS juniorů reprezentační dres. V sedmi zápasech se do statistik zapsal osmkrát (4+4). Na úspěch na MS navázal draftem do NHL, jako 142. si ho vybral tým NHL San Jose Sharks.

Následující sezónu zamířil Kudrna zpět do Čech, do extraligy se vrátil v dresu Pardubic. V 38 utkáních zatížil soupeřova konta 29 body. V příští sezóně stihl obléci jak dres Východočechů, tak i Kentucky Thoroughblades v AHL. Následujících sedm sezón již strávil Kudrna v extralize v pardubickém dresu a patřil k lídrům „Perníkářů“. Během této doby byla jeho největším úspěchem stříbrná medaile v sezóně 2002/2003. Následně jeho kroky zamířily do Plzně, kde však strávil pouze rok. Po něm se ve městě piva nedohodl na nové smlouvě a zamířil do Třince. Zde prožil bodové obrození tak výrazné, že mu v půlce sezóny 2006/2007 přilétla nabídka z ruské ligy z ambiciózního Metallurgu Magnitogorsk. V extralize tak odehrál 13 sezón, ve kterých v základní části a play-off nastřílel 208 branek a přidal 179 asistencí.

Již po příchodu z Třince se Kudrna zařadil mezi opory „Magnitky“, do konce sezóny odehrál včetně play-off 46 utkání s bilancí 10 branek a 17 asistencí a radoval se z titulu ruského šampiona. O rok později sice se svým týmem titul neobhájil, byl však blízko jiné trofeji. Ve finále Ligy mistrů však Magnitogorsk prohrál s Curychem. V následující sezóně se z ruské ligy stala KHL a zamířila do ní spousta hvězd. Kudrna si však své postavení i po příchodu ruských i zahraničních star udržel, v 55 utkáních získal 37 bodů a zahrál si KHL All-Star Game.

Letos Kudrnův bodový přínos oproti minulým sezónám mírně ochladl, nicméně v Rusku dokončil i svou čtvrtou sezónu.

Pro sezónu 2010/11 se rozhodl „Kudrnka“ pro návrat do Čech, ale nezvolil svého bývalého zaměstnavatele v extralize - Třinec, ale zamířil za chlebíčkem do Liberce. V dresu Tygrů odehrál jednapadesát zápasů a připsal si sedmatřicet bodů. V klubových statistikách skončil druhý za Nedvědem. S Bílými Tygry vstoupil do play-off z druhé pozice, ale skončil už ve čtvrtfinále se Slavií. Vyřazovací boje jeho týmu a ani jemu osobně nevyšly. Další rok by tak chtěl Jaroslav zažít s Libercem úspěch.

A ten byl blízko. Jardovi se zprvu příliš nedařilo a do laufu se dostával pomaleji. Převážně byl členem první liberecké úderné formace s Petrem Nedvědem na centru. V základní části si nakonec připsal 32 bodů a stal se druhým nejproduktivnějším hráčem Liberce. Začátek vyzařovacích bojů nezastihl „Kudrnku“ v dobré formě a ve čtvrtfinále nebodoval. Jeho chvíle měly přijít až v semifinále proti Pardubicím. Ve třech zápasech zaznamenal pět bodů, jenže pak ho trochu přísně potrestala disciplinární komise a do play-off už nezasáhl.

Aktualizace:
PS - 2012


Dotazník:

Přezdívka v kabině

Kudrnka

Největší úspěch dosavadní kariéry/hokejový zážitek

vítězsví v Superlize a na turnaji Super Six

Oblíbené jídlo; česká či zahraniční kuchyně

svíčková, těstoviny

Oblíbená restaurace

Radikovaný hostinec Bříza

Oblíbený film

Sedm

Oblíbená hudba

český rock - Tři sestry, Harlej

Oblíbené auto, motorka

Audi, Mazda

Dovolená snů

s rodinou kdekoliv u moře nebo na horách

Zájmy

rodina, lyže, tenis

Fotogalerie

Naši partneři

Generální partner
Generální partner