Karta hráče

Michal Plutnar
obránce
Narozen21. 2. 1994
Výška189 cm
Váha87 kg
Hůlpravá

Statistiky

Aktuální statistiky

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Posledních 5 zápasů

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Profil hráče

S hokejem začínal tento nadějný hráč v pěti letech v Chotěboři. V mládežnických kategoriích se ale přesunul do Havlíčkova Brodu, jehož dres oblékal až do svých šestnácti let. Zde si ho vyhlédli Bílí Tygři, kam se pro ročník 2010/2011 přesunul, působení pod Ještědem ale brzy skončilo, když se Plutnar rozhodl odejít do zámoří.

Tam se stal hráčem týmu Tri-City Americans a postupně nakukoval také do mládežnických reprezentačních, kde mu ale situaci komplikovalo právě působení ve Spojených státech. Protože se totiž jeho klub dostal do play-off, přišel tento talentovaný obránce o možnost startu na mistrovství světa hráčů do 18 let, které se hrálo ve stejnou dobu v České republice.

To si ale vynahradil v sezoně 2013/2014, když byl nominován na šampionát dvacítek a zde se s týmem prezentoval solidními výkony, i když nakonec Češi po divokém čtvrtfinále s Finskem skončili bez bojů o medaile.

Vzhledem k tomu, že si ale nedokázal za mořem vybojovat smlouvu v některém z týmů NHL, rozhodl se od nové sezony vrátit do rodné vlasti. Zvolil si dres Liberce, ve kterém Plutnara čekaly premiérové starty v nejvyšší české hokejové soutěži.

V extralize však nakonec naskočil pouze do 21 duelů, větší porci sezony strávil na farmě v Benátkách nad Jizerou, kde byl jednou z defenzivních opor týmu. V ročníku 2015/16 se natrvalo usadil v A-týmu, kde naskočil v základní části do 44 zápasů a také do osmi duelů play-off. Také on tak byl u historicky premiérového titulu Bílých Tygrů.

Ročník 2016/2017 nevyšel mladému bekovi úplně podle představ, protože vinou zranění musel část sezóny vynechat. I tak ale stihl nastoupit do šestnácti zápasů za Liberec a dalších devatenácti za prvoligové Benátky nad Jizerou. Věříme, že v ročníku 2017/2018 bude obránci se sedmadvacítkou na dresu sloužit zdraví a bude tak moci předvést svůj potenciál naplno.

Fotogalerie

Naši partneři

Generální partner
Generální partner