Karta hráče

Petr Ulrych
obránce
Narozen6. 6. 1987
Výška195 cm
Váha97 kg
Hůllevá

Statistiky

Aktuální statistiky

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Posledních 5 zápasů

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Profil hráče

Obránce Petr Ulrych se na magické datum 6.6.1987 a ještě v dorosteneckém věku se přesunul do Liberce ze sousedního Jablonce nad Nisou. Do mužského hokeje vstoupil v dresu právě Vlků z Jablonce, kde hrál druhou česku nejvyšší soutěž. V jejich trikotu působil tři sezóny a v ročníku 2008/09 patřil k nejproduktivnějším obráncům týmu.

Pak ale přišlo pro Petra veliké rozhodování, zda pokračovat v kariéře a nakonec jí i ukončil. Od patnácti let ho totiž bolelo koleno, ale doktoři mu říkali, že je to tím, jak roste. V jeho sedmnácti letech nakonec přišla šokující diagnóza. „Uly“ měl totiž prasklinu na kloubu, a tak musel podstoupit operaci. Rekonvalescence šla velice pomalu, jenže talentovaný bek ukázala, jaké má hokejové srdce a dokázal se vrátit.

Nejdříve nastupoval za druholigový Nymburk. Ten mu byl ale po pár zápasech malý, a tak putoval do Benátek nad Jizerou. Zde si jeho dobrých výkonů všimli trenéři Filip Pešán s Jiřím Kalousem a dali mu v posledních zápasech šanci. Petr se jim nakonec odvděčil v posledním utkání základní části, když vůbec svou první brankou v extralize, posunul Bílé Tygry na druhé místo extraligové tabulky. Pohádka kluka z druhé ligy, který chtěl s hokejem švihnout, měla pěkný „happy end“. Šanci tak dostal Petr i v následném play-off, kde si připsal dalších šest startů.

V další sezóně 2011/12 se připravoval v letním přípravě s A-týmem a patřil ke stabilním členům zadních řad Liberce. Dohromady nastoupil ke třiatřiceti zápasům a připsal si tři asistence. V závěru ročníku si navíc vyzkoušel i pozici útočníka, když musel vepředu vypomáhat při rozsáhlé marodce Bílých Tygrů. Mimo to také nastupoval za farmu v Benátkách nad Jizerou, kde si připsal čtyři body v devatenácti zápasech.

V následujících sezonách rovněž střídal dres Bílých Tygrů za trikot Benátek nad Jizerou. Nejlépe se mu vedlo v sezoně 2014/15, kdy v A-týmu nasbíral celkem 22 startů. V novém ročníku se však bude znovu snažit toto číslo ještě rozšířit a stát se stabilním členem kádru trenéra Filipa Pešána.


Dotazník:

Přezdívka v kabině

Uly

Největší úspěch dosavadní kariéry/hokejový zážitek

Návrat do hokejového týmu a první gól v extralize

Sportovní vzor

Tomáš Kaberle

Oblíbené jídlo; česká či zahraniční kuchyně

Česká a italská kuchyně

Oblíbená restaurace

Potrefená Husa

Oblíbený film

Komedie a akční

Oblíbená hudba

Všechno

Další oblíbené sporty vedle hokeje

Snowboard a další sporty

Oblíbené auto, motorka

Harley Davidson

Dovolená snů

Polynésie

Koníčky, záliby

Cestování a PC


Fotogalerie

Naši partneři

Generální partner
Generální partner