Karta hráče

Roman Vlach
útočník
Narozen21. 6. 1989
Výška184 cm
Váha78 kg
Hůllevá

Statistiky

Aktuální statistiky

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Posledních 5 zápasů

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Profil hráče

Útočník Roman Vlach se narodil 21. června 1989 ve Zlíně. S hokejem ale nezačal v jeho rodném městě, nýbrž ve finském Joensuu, kde působil jeho otec Rostislav Vlach, někdejší vynikající centr. Závodně začal ale Roman s hokejem až ve Zlíně, kde prošel všemi mládežnickými kategoriemi.

V roce 2007 si se zlínskou juniorkou zahrál finále, ale nakonec skončil na druhém místě. Přesto to považuje za jeden z nejsilnějších hokejových okamžiků. O rok později už hrál jako devatenáctiletý extraligu a odehrál patnáct duelů. V další sezóně (2008/09) už se naplno zapracoval do kádru Moravanů a z trenérské lavičky ho vedl jeho otec.

Sezóna 2009/10 byla pro Romana průlomový. Patřil totiž už k hlavním oporám celku a v sezóně nasbíral 17 bodů a následné play-off.. O rok později už odehrál všechny zápasy, ale v play-off se mu příliš nedařilo.

V extraligovém ročníku 2011/12 zažil odchovanec Zlína stagnaci, když ve 45 duelech zaznamenal jen deset bodů a v play-off se neprosadil vůbec. Nastal tak čas na změnu a na rok byl uvolněn v rámci hostování do kádru Bílých Tygrů.

Aktualizace:
PS - 2012


Fotogalerie

Naši partneři

Generální partner
Generální partner