Reportáž

8. třída uspěla v derby

Jakmile je v rozpisu zápasů žákovské ligy osmých tříd na řadě utkání tradičních rivalů mezi Libercem a Mladou Boleslaví, vždy se můžeme těšit na souboj špičkových brankářů této věkové kategorie. Ten nezklamal očekávání ani tentokrát. Jan Růžička byl vynikající a držel svůj tým dlouho ve hře.

Aleš Stezka dokonce vychytal čisté konto a předvedl řadu bravůrních zákroků. Jeho bilance z poslední doby budí respekt. Nedokázal jej pokořit ani jednou Hradec Králové v domácím prostředí, dnes Mladá Boleslav, v utkání druhého kola s Pardubicemi inkasoval pouze jednu branku. A silnější soupeře už v této soutěži nenajdete.

V dresu Bílých Tygrů po delší pauze způsobené onemocněním nastoupil Dominik Lakatoš a dokázal zařídit díky pohotové dorážce úvodní a současně vítězný gól zápasu.

Při absenci obránce Klingera posunul trenér Jan Šťastný na jeho post do první obranné dvojice vedle Filipa Pyrochty univerzála Pavla Zachu. Obranná hra fungovala sice bezchybně ale dopředu se snahy Bílých Tygrů dlouho míjely s potřebným gólovým efektem. Hosté v průběhu druhé části na určitý čas dokonce vyrovnali obraz hry. Vedení o jedinou branku v takových zápasech bývá velmi ošidné a bylo jasné, že pokud se Liberci nepodaří včas gólově odpoutat na vyšší rozdíl, zápas by mohl v závěru přejít do velmi dramatické zápletky s nejistým koncem.

V polovině utkání proto došlo ke změně. Pavel Zacha se posunul z obrany na centra, což přineslo brzy efekt. Zachytil rozehrávku akce soupeře, obešel obránce a překonal Růžičku bekhendem do pravého horního růžku jeho svatyně.

Hráči Mladé Boleslavi chybovali ještě v dalších dvou případech. V první minutě poslední části se v příliš velkém počtu rozjeli podpořit souboj u mentinelu, odkud jim nakolec s pukem na hokejce vyjel Zacha a okamžitě přihrál před branku, kde číhal nikým nehlídaný Jakub Husa. Jeho pohotovou střelu napoprvé Růžička ještě dokázal vyrazit, ale dosáhnout na dorážku do odkryté části branky od téhož hráče se mu už nepodařilo.

O tři minuty později přehlédl obránce hostů napadajícího Jakuba Husu, který zachytil křížnou rozehrávku obranným pásmem a tváří v tvář Růžičkovi šikovně pojistil vedení Liberce na konečný výsledek 4:0.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner