Preview k zápasu

Extraliga je zpět! Liberec přivítá na svém ledě Energii

Liberec – Po krátké přestávce se opět rozjíždí hokejová extraliga a zpět do akce jdou také Tygři. Svěřenci Filipa Pešána nabrali před reprezentační pauzou dobrou formu, dokáží ji potvrdit v zápase s Karlovými Vary? Duel s Energií přivítá Home Credit Arena v pátečních 18:00.

Boj o pozice

Do první reprezentační přestávky šli Tygři s dobrou náladou. Z posledních pěti duelů totiž ovládli hned čtyři, pokaždé navíc vstřelili minimálně pět branek. Díky tomu si upevnili své místo v horní polovině tabulky, v níž se momentálně nachází na páté příčce.

Jakub Rychlovský o své formě
Strašně si to teď užívám. Hokej je můj život, baví mě chodit každý den na zimák a dávám do toho sto procent. Doufám, že tohle je odměna za to, co tomu dávám. Jsem za to vděčný, ale hlavně jsem rád za týmová vítězství.

Také Karlovy Vary šly na týdenní odpočinek v dobrém rozpoložení. Na začátku listopadu totiž bodovaly ve všech třech utkáních a proti Plzni a Mladé Boleslavi navíc slavily vítězství. V extraligovém žebříčku okupují sedmé místo a na Liberec ztrácí pouhé tři body.

Koho sledovat

Útočník Jakub Rychlovský se před reprezentační pauzou dostal do skvělé formy. V posledních dvou zápasech zaznamenal dohromady sedm bodů a první hattrick v kariéře. V produktivitě celé ligy mu patří deváté místo!

Povedené výkony předvádí na druhé straně čtyřiadvacetiletý Jan Hladonik, jenž má na svém kontě tři branky a osm přihrávek. Pokud vytrvá ve svém tempu, zažije svou nejlepší sezónu v kariéře.

Souboj gólmanů druhá část

Energie se letos pod Ještědem už jednou ukázala, a to v rámci předehrávky 45. kola necelý měsíc zpátky. Utkání opanovali především obra brankáři. Daniel Král a Dominik Frodl předvedli nemalé množství povedených zákroků a především jejich zásluhou platil po základní hrací době nízký stav 1:1. Dočkáme se další gólmanské show?

Extraliga po reprezentační přestávce nabere opět vysoké tempo. Naváží šelmy na své výkony před pauzou? Střetnutí se Západočechy odstartuje v pátek od 18:00!

Poslední vzájemné utkání

Bílí Tygři Liberec vs. HC Energie Karlovy Vary 1:2nn
Branky a nahrávky: 1. Faško-Rudáš (Filippi, Knot) – 33. Rachůnek (Hladonik), rozhodující nájezd Zetterberg.


Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner