Ohlasy k zápasu

Jan Šír krátce o vypjatosti druhého čtvrtfinále

Praha/Liberec - Druhé utkání čtvrtfinále a druhé drama, na jehož rozuzlení nestačilo šedesát minut. Zápas rozvířený emocemi na obou stranách ale tentokrát rozsekl v prodloužení pro Pražany Michal Řepík. Díky jeho trefě se jede na domácí půdu Tygrů za stavu 2:0 pro sparťany.


Skóre otevřela zásluhou Kryštofa Hrabíka Sparta, tygří odpověď přišla dvacet minut poté v přesilovce díky dorážejícímu Rychlovskému. V témže dějství se strhla po nešťastném zákroku Oscara Flynna mezi oběma mužstvy mela, jež následně přerostla i v potyčku mezi střídačkami. Se startem třetí části ale emoce ustoupily o kus zpět.

Jan Šír k situaci po zákroku Oscara Flynna
Ani jsem pořádně nevěděl, co se v tunelu stalo. Viděl jsem, že kluci tam mají nějaký problém, tak jsem tam šel taky pomoct. Rozhodčí pak vyhodili po dvou hráčích na každé straně a tím se to podle mě dost uklidnilo.

Vedení na stranu Sparty vrátil ve 45. minutě Ondřej Najman, pár desítek sekund nato ale přispěchal s vyrovnáním Michal Birner. Stejně jako v prvním klání tak putoval duel do prodloužení, které tentokrát předčasně utnul Michal Řepík.

„Mají více střel, ale my zase máme více šancí. Ty však musíme začít proměňovat. I přestože byly v tomto zápase pasáže, kdy jsme byli lepším týmem, nebylo štěstí na naší straně,“ přemítal nad druhým čtvrtfinále Vojtěch Budík. V dosavadním průběhu série se pokaždé jednalo o navýsost vyrovnaný souboj. A to nejen výsledkově, ale i herním projevem obou mužstev.

Jan Šír o obrazu hry Tygrů
Bohužel nám asi chybí trochu víc štěstí v zakončení. Jsem každopádně pyšný na to, kolik střel zblokujeme na oslabení i při hře pět na pět. Věřím, že se to otočí a v Liberci budeme šťastnější zase my.

Již v úterý se přesune čtvrtfinále do Home Credit Areny, kde budou svěřenci Filipa Pešána bojovat od 18 hodin o svůj první bod v sérii!


Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner