Ohlasy k zápasu

Vojtěch Budík po dvou prohrách: Věřím, že doma sérii otočíme a vrátíme na Spartu

Praha/Liberec - I ve druhém utkání čtvrtfinále play-off nestačila k určení vítěze základní hrací doba. Ve prospěch Sparty rozhodl v prodloužení Michal Řepík, jenž tak Pražanům zajistil dvoubodové vedení v sérii. „Chvílemi jsme rozhodně byli lepším týmem, ale neměli jsme štěstí,“ hodnotí druhou prohru Vojtěch Budík.

Jak hodnotíš utkání, které bylo opět velmi náročné?
Je to velká škoda, ale bohužel štěstí nebylo na naší straně. Musíme makat dál a věřit, že to otočíme.

Co dle tebe přiklání vedení v sérii na stranu Sparty?
Těžko říci. Mají více střel, ale my zase máme více šancí. Ty však musíme začít proměňovat. I přestože byly v tomto zápase pasáže, kdy jsme byli lepším týmem, nebylo štěstí na naší straně.

Tví spoluhráči hodnotili páteční duel jako „oťukávací“, napodruhé se ale výrazně přiostřilo a nakonec jste vinou vyloučení a zranění hráli jen v pěti becích. Bylo to náročné?
Bylo to vypjaté. Doufám, že zejména Michal Moravčík bude v pořádku, jelikož šlo o nepříjemný zákrok. Jsem ale přesvědčený, že Oscar Flynn to neudělal schválně. Hru na pět obránců jsme zvládli, snažili jsme se hrát jednoduše a na krátká střídání.

Tomáš Filippi o stavu faulovaného protihráče
V takových okamžicích jde hokej stranou. Ze všeho nejdůležitější pro mě je to, že je snad Michal Moravčík v pořádku. Šlo o opravdu nebezpečný zákrok a doufám, že bude brzy zpět.

Ani tobě se nevyhnula štiplavá střela do kotníku. Budeš v pořádku?
Dostal jsem do paty a do kotníku. Věřím, že to bude v pohodě. Ještě jsem ale nesundal brusle, takže teprve uvidíme, jak to vypadá.

Jak důležitá bude regenerace vzhledem k uplynulému náročnému programu?
Dva dny bez zápasů určitě využijeme k odpočinku a připravíme se na domácí utkání.

Očekáváš pod Ještědem vyhrocenou atmosféru?
Určitě ano. Jsou to zápasy play-off, které se hrají na sto procent a každý chce vyhrát. Myslím, že to opět bude vyrovnaný duel.

Může vám nyní pomoci zkušenost s Olomoucí, kdy jste také museli otáčet sérii?
Věříme, že nám tato zkušenost pomůže a že sérii otočíme a vrátíme zpět na Spartu.

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner