Ohlasy k zápasu

Lukáš Derner: Fyzická hra? Každý už se chystá na to důležité

Liberec – Liberečtí hokejisté napravili zaváhání se Spartou a v těžkém duelu s Třincem zvítězili 2:0. Díky tomu se vrátili do hry o elitní čtyřku, kterou by si zajistili přímý postup do čtvrtfinále. „Už není na co se šetřit. Každý si začíná uvědomovat vážnost situace,“ říká Lukáš Derner.

Bílí Tygři se nevzdávají a stále bojují o postup mezi elitní čtyřku, která si zajistí přímý postup do čtvrtfinále. Ve středu svěřenci Patrika Augusty přemohli 2:0 Třinec, díky čemuž se udrželi ve hře a stáhli náskok čtvrté Plzně na čtyři body. „Vždycky je dobré, když tým vyhraje s čistým kontem. Dodá to sebevědomí do dalších bojů jak hráčům, tak brankáři. Před závěrečnou fází sezóny je to velké pozitivum,“ vracel se k utkání s Oceláři obránce Lukáš Derner.

Výhru nad obhájcem titulu Severočeši doslova vydřeli. Pozorným divákům pak jistě neuniklo, že se herní styl všech mužstev v posledních kolech mění a utkání jsou vyhrocenější. Podle zkušeného beka je to jasný znak toho, že klíčová část ročníku klepe na dveře: „Zápasy jsou nyní hodně fyzické, příprava na play-off je znát. Všichni se ladí na to důležité, už není na co se šetřit. Každý si začíná uvědomovat vážnost situace.“

Jaroslav Pavelka o závěru základní části
Všechny zápasy jsou teď těžké, každý hraje naplno. Proti Třinci jsme podle mě byli o něco lepší a zaslouženě vyhráli.

Stíhací jízda o místo mezi nejlepšími čtyřmi nekončí, stále je devět bodů ve hře. Liberečtí hokejisté ale svůj zrak upírají už i k vyřazovacím bojům, kde se výsledky ze základní části smažou. „Je to klišé, ale v play-off se zkrátka jede od nuly. Už se mi kdysi v Liberci stalo, že jsme základní část vyhráli a poté vylétli ve čtvrtfinále. Že jsme byli nejlepší v první fázi sezóny, už nikoho nezajímalo,“ zdůrazňuje Derner.

Neznamená to však, že by přímý postup do čtvrtfinále nebyl pro svěřence Patrika Augusty důležitý. Tygří smečka pro něj dělá maximum, což dokazuje i jejich forma. Z posledních šesti utkání nevyhráli pouze jednou. Liberecká „sedmnáctka“ doufá, že si tyto výkony přenese mužstvo i do bojů o titul. „Už delší dobu hrajeme o všechno a tým je díky tomu nějak nastavený. Věřím, že do té klíčové části sezóny půjdeme ve stejném rozpoložení,“ uzavírá Derner.


Lukáš Derner v utkání s Třincem

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner