Preview k zápasu

Nabitý extraligový program pokračuje! Pod Ještěd zavítá pardubické Dynamo

Liberec – Po středečním úspěšném vstupu do nového roku se Bílí Tygři opět představí na domácí půdě, kam přijedou Pardubice. Svěřenci Filipa Pešána v této sezóně s Dynamem ještě neprohráli a tuto sérii se pokusí prodloužit v pátečních 18:00!

Zlepšená obrana

Šelmy vstoupily do nového roku tou správnou nohou, když na ledě Home Credit Areny přivítaly České Budějovice. Skóre onoho zápasu se otevřelo až těsně před polovinou celkové hrací doby, kdy se Bílým Tygrů podařilo vstřelit tři góly v rychlém časové sledu. Konečným výsledkem 4:1 se tak Liberečtí dokázali posunout na celkové páté místo v tabulce Tipsport extraligy.

Jakub Rychlovský o duelu s Motorem
Od nás to bylo ze začátku takové nemastné neslané. Po první trefě jsme se dostali trochu do klidu, zároveň se nám povedlo rychle vsítit i druhou, takže to té psychice hodně pomohlo. Jsme hlavně rádi, že jsme to dovedli do vítězného konce.

Pardubice měly poměrně specifický vánoční program, neboť se představily na prestižním Spengler Cupu. Jízdu východočeského klubu zastavil až domácí Davos, na kterého český celek narazil ve finále. Vyrovnanou bitvu Dynamo prohrálo 3:5. V extraligové tabulce Pardubickým náleží druhá pozice s jednobodovou ztrátou na první místo.

Koho sledovat?

Kometa letošního ročníku Jakub Rychlovský se po návratu z reprezentačního srazu dostal do výborné formy. V posledních pěti zápasech totiž dokázal šestkrát skórovat a jednou asistovat, což jej posunulo do čela tabulky střelců. Dokáže se trefit i do sítě Pardubic?

Nejproduktivnějším hráčem Východočechů je s 28 body Robert Kousal. Ten si svou formu přenesl také na Spengler Cup, kde byl jedním z hlavních postav postupu Dynama do finále.

Oblíbený soupeř

Bílí Tygři jsou momentálně jediným klubem, proti kterému nedokázaly Pardubice vyhrát. První střetnutí dospělo do penaltového rozstřelu, kdy bod navíc uzmuli právě Liberečtí po úspěšných nájezdech Oscara Flynna a Tomáš Filippi.

Druhý jmenovaný se stal strůjcem vítězství také ve druhém vzájemném duelu. Nejproduktivnější hráč aktuálního extraligového ročníku se totiž za stavu 2:2 šikovně prokličkoval obranou Východočechů, načež minutu před koncem nekompromisně zakončil.

Jak dopadne třetí měření sil těchto dvou soupeřů? Úvodní buly padne v pátečních 18:00 na ledě liberecké Home Credit Areny!

Poslední vzájemné utkání

HC Dynamo Pardubice vs. Bílí Tygři Liberec 2:3
Branky a nahrávky: 20. Paulovič (Kaut), 30. Hyka (Říčka, Čerešňák) – 5. Vlach (Ivan, Pérez), 34. Šír, 60. Filippi (Rychlovský, Knot).

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner