Ohlasy k zápasu

V ofenzivě jsme předvedli málo, říká po Dynamu Jakub Rychlovský

Liberec - V duelu s Pardubicemi inkasovali Tygři v poslední sekundě první třetiny, srovnat skóre ale dokázali zásluhou Jakuba Rychlovského ve 31. minutě. Ten tak přidal v sezóně již svou 18. trefu, nicméně více hráčů šelem na něj již nedokázalo navázat. Vítěznou branku Dynama vsítil ve 47. minutě Lukáš Sedlák, který využil zaváhání v liberecké obraně.

Jak hodnotíš utkání proti Pardubicím?
Myslím si, že jsme podali dobrý výkon, ale ztroskotali jsme na gólmanovi. Ten podal výtečný výkon. V první třetině jsme mohli dát úplně v pohodě tři nebo čtyři góly. Roman Will ale Pardubice podržel a my si v závěru vůbec nepomohli přesilovkami. To byl kámen úrazu zápasu.

Říká se, že obdobné duely rozhoduje jedna branka. Bylo to tak podle tebe i proti Dynamu?
Na brankové čáře se kotouč odrazil do naší brány, ale takové góly v hokeji padají. Štěstíčko se odrazilo Pardubicím, ale my pak měli spoustu šancí. Dostali jsme potom ještě dvě přesilové hry a tam toho bylo od nás proti Dynamu málo. Musíme to do dalšího zápasu vypilovat, protože přesilovky utkání rozhodují a my si jimi nepomohli.

Do jak velké míry jde výhra Východočechů za Romanem Willem?
Podržel je, ale na to my se nesoustředíme. Koukáme na svoji hru. Pardubice před ním dlouhodobě podávají dobré obranné výkony a mají jeden z nejmenších počtu inkasovaných gólů v extralize. Určitě mu pomohli a odvedl dobrý výkon. My ty gólové situace musíme řešit lépe a proměňovat šance, kterých jsme měli ohromné množství.

Petr Kolmann o utkání
První dvě třetiny jsme do nich šli, možná jsme byli i lepší. Ve třetí rozhodlo, že jednou to tam hodili ze strany a šťastně jim to tam spadlo a ke konci proměnili ten únik. Mohlo to dospět do prodloužení. Rozhodli dva jejich klíčoví hráči, kteří svými výkony zápas udělali.

Ty jsi přidal svou další branku, ale určitě bys ji radši vyměnil za vítězství, viď?
Jednoznačně. V ofenzívě jsme předvedli málo, ale v obraně jsme podle mě byli sehraní. Hlavně v přesilových hrách na konci to od nás bylo málo, kdy to bylo 1:2 a mohli jsme srovnat a možná třeba odskočit.

Jak jsi viděl svou 18. trefu v sezóně?
Filíny to poslal na Najmiče, který už byl natočený směrem k bráně a pravé tyčce. Já jsem tam instinktivně sjížděl na zadní tyč. Když to Najmič dostal, tak jsem věděl, že co udělá jako první je, že se podívá, jestli tam někdo není. Potom jsem už viděl jen oční kontakt a soustředil se na to, abych byl připravený a dostal to do brány.

V poslední době střídáte výhry s prohrami. Jak k tomu na trénincích přistupujete?
Naše výkony jsou takové nahoru a dolů. Dvakrát vyhrajeme, pak dvakrát prohrajeme.. Zaměřujeme se na to a každý den si rozebíráme, abychom to trochu učesali a byli každý zápas srovnaní. Myslím si, že góly umíme dávat, hráče na to máme. Musíme se zaměřit na defenzivu. Utkání předtím jsme sice vyhráli, ale obranná hra nebyla ideální a podržel nás hodně gólman.

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner