Preview k zápasu

Poslední derby základní části je tu! Skolí Tygři Boleslav i počtvrté?

Mladá Boleslav/Liberec - Před svěřenci Filipa Pešána je závěrečné derby základní části extraligy. Ve třech předchozích duelech s Mladou Boleslaví Tygři odcházeli s plným bodovým ziskem, dvakrát poté s pohodlným brankovým rozdílem. Udrží si Liberec proti Středočechům stoprocentní bilanci? Úvodní buly zápasu padne v pátečních 17:30!

Rozdílné cíle

Šelmy v poslední době střídají výhry a prohry, i tak se nicméně drží na dostřel elitní čtyřky zaručující přímý postup do čtvrtfinále. V nedělním utkání padli Liberečtí 1:4 na ledě Komety, kde narazili na téměř neprůstřelného brankáře Jana Kavana. Chuť si nicméně spravili hned v úterý proti Plzni, kde oslavili jubilejní tisící zápas Lukáše Dernera v extralize výhrou 2:1.

Oscar Flynn o utkání s Plzní
Bylo to hodně vyrovnané. Plzeň hrála velice dobře a vyhrávala více soubojů. Nemůžu říct, že jsme hráli úplně ideálně, protože soupeř měl po většinu zápasu více ze hry. Uválčili jsme ale vítězství a máme tři body.

Mladá Boleslav musí řešit o něco jinou situaci. Bruslaři se v tomto ročníku hledají, jeho značnou část navíc uzavírali pořadí extraligy. Nyní se ale postupnými krůčky zvedají a aktuálně třímají pětibodový náskok na poslední Kladno. To má ale zase tři klání k dobru. V rámci nedělního kola vyjeli Boleslavští na led Olomouce, zde však prohráli vysoko 1:7. To ale odčinili v úterním představení, kdy doma zaskočili Spartu 3:2.

Koho sledovat

Liberecký forvard s číslem 19 Oscar Flynn se rozehřívá do parádní formy. Za devět zápasů nového kalendářního roku stihl již sedmkrát skórovat a k tomu dvakrát asistovat. Rozšíří své bodové konto i proti svému předcházejícímu zaměstnavateli?

Nejproduktivnější hráč Středočechů Róbert Lantoši je aktuálně marodce, druhý v pořadí je ale s 21 body exliberecký bek Filip Pyrochta. V úvodním derby sezóny se radoval z branky, udrží jej tentokrát tygří obrana na uzdě?

Útok na stoprocentní bilanci

Páteční měření sil s Mladou Boleslaví znamená závěrečné derby základní části, kdy se ze tří bodů zatím pokaždé radovali Tygři. Poslední duel hraný na ledě Bruslařů navíc skončil vysokým triumfem svěřenců Filipa Pešána 8:0. Přemůžou Liberečtí svého rivala i počtvrté? To se dozvíme v pátek na ledě ŠKOENERGO Arény, kde padne v 17:30 úvodní buly!

Poslední vzájemné utkání

Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 4:1
Branky a nahrávky: 5. Melancon (Filippi, Kel. Klíma), 33. Filippi (Melancon), 39. Kel. Klíma (Šír, Galvas), 43. Pérez (Bulíř, McCoshen) – 36. Lantoši (Skalický)


Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner