Ohlasy k zápasu

Tomáš Filippi krátce o využitých přesilových hrách

Liberec - Reprezentační přestávka je minulostí a Bílí Tygři v rámci 19. kola přivítali pod Ještědem Karlovy Vary. Šelmy musely hned třikrát dotahovat jednogólovou ztrátu, až se ve třetí třetině dostaly do vedení. Hosté nakonec ještě srovnali, a tak dospěl zápas do prodloužení, kde o výhře rozhodl Adam Najman.

Severočeši se s Karlovými Vary střetli již potřetí v této sezóně. Přechozí dvě měření sil však dopadly lépe pro Západočechy, a tak jim měli Tygři co vracet. Přestřelka jak z Divokého západu nakonec skončila po šedesáti minutách nerozhodně a na řadu tak muselo přijít prodloužení. V něm o bonusovém bodu pro domácí rozhodl Adam Najman.

Důležitým faktorem duelu byla hra v početní výhodě. Liberečtí totiž dokázali zužitkovat tři přesilové hry, čímž si vylepšili bilanci v této statistice. „Víme, že přesilovky rozhodují zápasy. V reprezentační pauze jsme je proto potrénovali a proti Karlovým Varům nám to vyšlo,“ komentoval Adam Najman.

Tomáš Filippi o využitých početních výhodách
V přesilovkách jsme mohli dát těch gólů klidně víc, bylo tam pár tyček. Něco málo jsme si k tomu řekli, na dvou trénincích jsme to vyzkoušeli a jsem rád za to, jak ty přesilové hry vypadaly.

Tomáš Filippi však reprezentační přestávku netrávil v libereckém prostředí, neboť byl Radimem Rulíkem povolán na Karjala Cup. Nejproduktivnější hráč extraligy se v českém dresu představil po čtyřech letech a hned se zapsal i mezi asistenty, když si za dva zápasy připsal dvě asistence.

Tomáš Filippi o návratu do ligy
Je tak trochu známé, že hráči chtějí radši hrát zápasy, než trénovat. Pro mě osobně to určitě byla výhodnější situace. Po návratu jsem pak dostal dva dny volna, takže jsem si stihl i odpočinout.

Šelmy budou mít šanci navázat na toto vítězství hned v neděli, kdy se představí v prostředí pardubického Dynama. Duel na východě Čech začne v 17:00!


Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner